top of page
Kind met een Bear

Geliefd

opvoedondersteuning & speltherapie

De (on)bekende toekomst

Bijgewerkt op: 12 okt. 2023

Een paar jaar geleden waren we onderweg naar onze vakantiebestemming in het buitenland. 's Avonds na het avondeten vertrokken we met een overvolle auto en uitgelaten kinderen. Na een paar uur, werd het steeds stiller in de auto totdat ik de enige was die nog wakker was. Tijdens het rijden luisterde ik zachtjes naar muziek. En opeens werd ik geraakt door een lied: "de toekomst is zeker, ja eindeloos goed" (een regel uit het lied 'Ik zal er zijn'). Natuurlijk weten we niet hoe ons aardse leven zal lopen, maar als we met God leven, weten we wel wat onze bestemming zal zijn.


In veel kinderbijbels wordt er niet (veel) gesproken over het boek Openbaringen. Nu zijn veel gedeelten ook moeilijk te begrijpen. Toch is het heel waardevol om als gezin stil te staan bij de toekomst. Als het leven meezit, kan het goed zijn om te beseffen dat we onderweg zijn. Dat we hier op aarde geen 'blijvende stad' hebben. En als we door een moeilijke periode gaan, kan het zo troosten om samen 'het nieuwe Jeruzalem' te ontdekken. Wat een mooie toekomst ons wacht.


(Geloofs)opvoeding met een thema kan helpend zijn. Als opvoeder geeft het handvatten en biedt het structuur en 'een stok achter de deur' om mee bezig te gaan. Vooral als de kinderen de thema's (en activiteiten) gaan verwachten. Daarnaast is het niet een doel op zich. Als je er plezier in hebt (of perfectionistisch bent), kunnen de thema's veel tijd in beslag nemen. Samen ontdekken en samen ervaren zijn heel waardevol. En het bijzondere is dat er zich altijd momenten voordoen waarbij de hoopvolle toekomst troost. We leven namelijk nu nog in een gebroken wereld...


Praktijk Geliefd biedt een geloofsbox met het thema 'Het nieuwe Jeruzalem'. Inhoud van de geloofsbox (voor max. 3 kinderen; extra materialen bij te bestellen):

  • Bijbeltekst om te memoriseren

  • Liedtekst om samen te leren en te zingen

  • Voorwerp voor de kijktafel

  • Vijf uitgewerkte activiteiten, inclusief materialen (voor de vijfde activiteit zijn geen extra materialen nodig)

  • Handleiding en suggesties voor extra activiteiten

De geloofsbox bestellen? Ga naar www.praktijkgeliefd.nl/shop


Voor meer ideeën rondom geloofsopvoeding volg Praktijk Geliefd op sociale media kanalen (Facebook en Instagram)

31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page