top of page
meisje met beer bewerkt[17473].jpg

Geliefd

opvoedondersteuning & speltherapie

Trainingen

Soms is een groep een betere leeromgeving dan een-op-een situaties (zowel voor speltherapie als vanuit ouderbegeleiding). Het kan fijn zijn om herkenning bij elkaar te vinden en elkaar te helpen handvatten te creëren of te oefenen.

 

WEERBAARHEIDSTRAINING GELIEFD

Praktijk Geliefd biedt niet alleen speltherapie om zelfvertrouwen en weerbaarheid te vergroten, maar ook weerbaarheidstrainingen. In kleine groep zal er geoefend worden fysiek, mentaal en sociaal sterker te worden. In deze weerbaarheidstraining wordt uiting gegeven aan Bijbelse opvattingen rondom zelfbeeld, kracht en kwetsbaarheid.   

Redenen

Het gedrag wat een kind laat zien, kan heel uiteenlopend zijn: alleen of omringd door vrienden, meelopen of afzonderen, (over)schreeuwen of zwijgzaam. Maar de onderliggende reden is meestal onzeker over zichzelf of hoe zich te profileren (in een groep). Hier kunnen ook negatieve gebeurtenissen aan ten grondslag liggen, zoals bijvoorbeeld pesten. 

Werkwijze

Na aanmelding door middel van het onderstaande aanmeldformulier, neem ik contact met u op (houd uw mailbox, ook de spam, in de gaten!). Wanneer er voldoende plaats beschikbaar is, ontvangt u een bevestiging. Mocht de training al vol zitten, krijgt u de keuze om op de wachtlijst geplaatst te worden. Bij voldoende aanmeldingen wordt er zo spoedig mogelijk een nieuw traject ingepland. Het is van belang dat u bij de aanmelding zou nauwkeurig mogelijk aangeeft welk gedrag u en/of school waarneemt. Ook eventuele ingrijpende gebeurtenissen zijn belangrijk om te vermelden. Hoe meer informatie u deelt, hoe beter de training zal aansluiten bij uw kind.

De weerbaarheidstraining bestaat uit zes kinderbijeenkomsten. Iedere bijeenkomst staat er een ander thema centraal (o.a. mindset, emoties uiten, fysieke reacties op stress, eigen kracht en kwetsbaarheid, communicatie, stevig staan, fouten en falen, enz.). De groep bestaat uit 6-10 kinderen. Hierbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de leeftijden. De kinderen krijgen een map en per bijeenkomst een aantal werkbladen. Op deze bladen staat kort de achtergrondinformatie, tips en oefeningen. Zowel een aantal oefeningen die tijdens de bijeenkomst aan bod zijn gekomen als oefeningen waar in de komende week mee geoefend kan worden. Naast de zes bijeenkomsten voor kinderen, wordt er ook een ouderavond gehouden. Hierin worden ouders toegerust om de weerbaarheid van hun kind(eren) te ondersteunen en verder te versterken. ​

Kosten

De totale kosten* van deze weerbaarheidstraining bedraagt € 175,= euro per kind, excl. btw. U heeft de mogelijkheid het bedrag in termijnen te betalen. Neem hiervoor contact op via info@praktijkgeliefd.nl.

* Zes bijeenkomsten voor uw kind, één ouderbijeenkomst (voor één/ beide ouders/ verzorgers), inclusief een map en werkbladen. 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, neem gerust (vrijblijvend) contact op. 

Data 

De eerstvolgende weerbaarheidstraining start op vrijdag 17 mei 2024 (tijd: 15:30-16:30 uur). 

Locatie

Gymzaal van de Jan de Bakkerschool, Irisstraat 2 in Woerden.

Aanmelden training

Bedankt voor uw aanmelding. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Aanmelden training
bottom of page