top of page
Kind met een Bear

Geliefd

opvoedondersteuning & speltherapie

meisje met beer bewerkt[17473].jpg

Geliefd

opvoedondersteuning & speltherapie

Geloofsopvoeding

Door middel van geloofsopvoeding brengen ouders en opvoeders kinderen door het doen van activiteiten dicht bij het christelijk geloof. Praktijk Geliefd wil hierin ondersteunen. Dit komt enerzijds tot uiting in de blogs en anderzijds in de vorm van geloofsboxen.

 

In een geloofsbox zitten materialen voor een kijktafel, een Bijbeltekst om te memoriseren en vier uitgewerkte activiteiten (incl. benodigdheden) rondom een Bijbels thema. De activiteiten zijn afwisselend. Naast lezen, zingen, denken en praten zijn de geloofsboxen ook gericht op ervaren en doen. De een houdt meer van knutselen, de ander van experimenteren. De een kan uren stil aan tafel zitten, de ander rent het liefst het huis drie keer rond. Door de afwisselende activiteiten en aanvullende suggesties wordt geprobeerd ieder kind aan te spreken en te betrekken.

De geloofsboxen bevatten materialen voor maximaal drie kinderen. Per geloofsbox kunnen er sets besteld worden met extra materiaal. Deze extra materialen kunnen alleen besteld worden, wanneer de geloofsbox ook wordt besteld. De extra materialen zullen dan worden toegevoegd aan de box. 

Het ene thema brengt meer uitdagingen met zich mee dan het andere thema. Hoewel geprobeerd wordt om de geloofsboxen voor alle leeftijden toegankelijk te maken, kan het ene onderwerp net wat laagdrempeliger zijn dan het andere. Daarom is ervoor gekozen om met een of twee sterren aan te geven in hoeverre dit thema uitdagingen met zich mee brengt. Bij iedere geloofsbox zijn (extra) suggesties om activiteiten aan te passen of toe te voegen. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om eventueel meer verdieping aan te bieden of de activiteit passend te maken voor jonge kinderen. Kijk voor het volledige aanbod in de webshop

Maandelijks zal er een nieuwe geloofsbox verschijnen. Aansluitend bij de nieuwste geloofsbox zullen er via sociale media (nieuwe) activiteiten en ideeën gedeeld worden. 

Geloofsboxen

Geloofsboxen

bottom of page