top of page
Kind met een Bear

Geliefd

opvoedondersteuning & speltherapie

meisje met beer bewerkt[17473].jpg

Geliefd

opvoedondersteuning & speltherapie

Voorstellen

Ik zal mezelf eerst even voorstellen. Ik ben Hélène Schalk- Gorter. Ik ben gelukkig getrouwd en heb drie kinderen: twee zonen en een dochter. Ik geniet er van om door middel van spel naar het verhaal van het kind te luisteren en te zien hoe hij/ zij de wereld om zich heen ervaart. Ook vind ik het mooi om samen met opvoeders te zoeken naar een manier van opvoeden welke aansluit bij hun normen, waarden en persoonlijkheden en tegelijkertijd aansluit bij de behoeften, kwaliteiten en kwetsbaarheden van het kind. 

Ik geloof in God en wil mijn leven met en voor Hem leven. In geloofsopvoeding worden mijn geloofsovertuiging, creativiteit en interesse in opvoeden samengevoegd.  In de vorm van geloofsboxen zal ik ideeën en gedachten hierover delen. Mogelijk kan het jou, als je de wens hebt om het geloof op deze manier vorm te geven in de opvoeding, inspireren. 

Naast de ervaring die ik heb als moeder, heb ik ook op verschillende plekken werkervaring opgedaan. Ik heb meerdere jaren gewerkt als Medisch Pedagogisch Zorgverlener op de kinderafdeling (0-18 jaar). Hier heb ik (zieke) kinderen en hun

ouders begeleid tijdens opname in het ziekenhuis en/of tijdens een medische ingreep. Daarnaast was ik werkzaam op de 'huilbaby-poli' (in samenwerking met de kinderarts) en begeleidde ik poliklinisch ouders die worstelden met opvoedproblematieken rondom onrust, voeding of zindelijkheid. Ik ben ongeveer acht jaar in de kinderopvang werkzaam geweest. Eerst als pedagogisch medewerker bij een kinderdagverblijf en vervolgens als zelfstandig gastouder. 

De opleidingen en cursussen die ik heb gevolgd, hebben bijgedragen aan mijn

ontwikkeling. Ik heb na de HAVO de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) gevolgd. Vervolgens meerdere cursussen en webinars waaronder Ontwikkelingspsychopathologie, Hechting & Systeem en Kindertekeningen begrijpen. Tijdens de Master Speltherapie heb ik geleerd om te luisteren naar het kind en het kind te begrijpen in de taal die kinderen het beste spreken: spel.

DSC_3513.jpg
DSC_3522.jpg
bottom of page